tisdag, oktober 02, 2007

Varje dag i Burma. Mer video...

Rörliga bilder kan vara lättare att ta till sig än skrivna ord. Dessa bilder finns tillgängliga - bl.a. här nedan, klippta från YouTube. Nu ber jag dig offra några minuter av ditt liv, för att enkelt sätta dig in i en viktig del av den ständigt rådande situationen i Burma. Den som rått i många år och som kommer fortsätta råda om ingen drastisk förändring sker. Här handlar det mest om folkgruppen Karen i östra Burma. Ett folkmord nu även Sylvester Stallone (!) bevittnat.

Orkar du inte se allt på en gång, sätt bokmärke och kom tillbaka. Snälla!

Burma Snapshots


Shoot on Sight


Burmese army atrocities (BBC report) 9.54 min


Ibrahim Gambari har ett svårt jobb! Hoppas han har lyckats med åtminstone något av sitt uppdrag!

2 Comments:

At 3:18 em, Blogger Unknown said...

Man kan fråga sig varför den här dokumentären, i likhet med rapporter om tusentals kremerade döda och helt tömda kloster nu i dagarna efter demonstrationerna, inte får nästan någon uppmärksamhet i media. Det är på tiden att något görs. Det allra minsta man kan begära är att EU inför sanktioner mot Burma och att Sverige och Norge säljer sina investeringar i oljeutvinnig där genom det franska bolaget Total. Olja är den absolut viktigaste inkomstkällan för militärjuntan.

 
At 4:31 em, Blogger David said...

EU har redan vissa sanktioner, men eftersom de "hotat att skärpa dem" så kan man ju undra vad de hittils bestod i! All olja, absolut total bojkott. De pengarna hamnar bara rätt i regimens fickor.

 

Skicka en kommentar

<< Home